Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Maastoestevalmennus

  • Päivämäärä 22.01.2017
  • Tasoltaan 70cm
  • Osallistujia 5/5
  • Osallistujat ovat samassa ryhmässä ja suorittavat tehtävät valmennuksen pohjan mukaan.
  • Valmentajana Cherry

Ilmoittautumiset alle muodossa:

Ratsastaja - Hevonen (http://hevosenurl)

Kerro tähän lyhyesti ratsukosta ja sen vahvuuksista ja heikkouksista. Kerro myös onko hevosella aikaisempaa kokemusta maastoesteistä.

Aloittelemme valmennuksen ohjatulla verryttelyllä. Mikäli hevoset jännittävät maastoesteitä hallissa, ne näytetään niille. Askellajit ratsastetaan läpi ripeästi, mutta jarrut ja ohjaus varmistetaan jokaisen kohdalla. Työvälineinä käytetään paljon siirtymisiä, ja reippaimmat voidaan laittaa peruuttamaan ihan kunnolla. Tarkistetaan myös jokaisen ratsastajan kevyt istunta ja verrytellään hevosia hieman kavaleteilla.

Itse maastoesteiden hyppääminen aloitetaan pienestä tukista, jota ei ole koolla pilattu. Sille lähestytään ensimmäisen kerran ravissa ja mikäli kaikki menee hyvin, siirrytään töitä tekemään laukassa. Jatkossa esteet pyritään hyppäämään suoraan laukassa, mutta mahdollisen kiellon jälkeen uusi lähestyminen otetaan ravissa. Tarvittaessa valmentaja auttaa maastakäsin pääsemään pelottavien esteiden yli. 

Emme tee tällä kertaa rataharjoitusta, vaan pyrimme saamaan hevosille hyvän ja varman fiiliksen erilaisista tukeista, pienistä pöydistä ja rengasesteistä. Mukana on myös pieniä risuesteitä, sekä vesimattoja on hyödynnetty muuten aivan normaalien puomiesteiden alla. Otamme muutamia esteitä peräkkäin, mutta tehtäviä ei yhdistellä kokonaiseksi radaksi. Esteet ovat korkeimmillaankin vain noin 70cm korkuisia. Loppuverryttely tapahtuu itsenäisesti, jolloin hevoset yritetään saada mahdollisimman rennoiksi.

 

Osallistujat ja kommentit:

1. Casper - Rockbattle Velvet Q

Rokki katseli uteliaana maastoesteitä ja Casper kertoikin siitä olevan hetken, kun kuuro poni on viimeksi päässyt maastareita hyppäämään. Alkuverryttelyssä keskityttiin siirtymisiin, joissa poni oli alkuun hieman hidas, mutta paransi kuitenkin koko ajan. Sen sijaan eteenpäin ei oria tarvinnut ajaa, sillä tuttuun tapaan moottori Rokilta löytyi omasta takaa. Herkällä ponilla myös ohjaus sujui ja vaikka hieman intoilua verkkakavaletilla ilmenikin, ei se hetkauttanut Casperia satulassa mihinkään suuntaan. Ensimmäisen tukin ravilähestyminen rikkoutui laukalle jo kaukaa, mutta varsin itsevarmasti poniori esteen ylitti. Ponille ei ollut väliä, minkä näköisiä esteitä sen eteen laitettiin, vaan enemmänkin saimme keskittyä tasaisuuteen ja siihen, ettei Rokki kaahannut yksinkertaisesti liian lujaa. Viimeiset tehtävät sujuivatkin jo oikein mallikkaasti!

2. Sonja - Baddeley

Lenni katseli ympärilleen järkyttyneenä, mutta päästessään tutustumaan lähemmin erilaisiin tukkeihin, risuesteisiin ja pöytiin unohti se nopeasti järkytyksensä. Alkuverryttelyssä ori toimi tasan tarkkaan ratsastajansa Sonjan apujen mukaan, joten saimmekin enimmäkseen keskittyä Sonjan kevyen istunnan tasapainottamiseen. Kuumaa Lenni alkoi kerätä heti ensimmäisestä kavaletista, mutta erikoiset esteet kuitenkin hieman jarruttivat sitä. Ensimmäisen kerran tukille lähestyminen oli ravissa hieman kiemurteleva, mutta jo toisella kerralla herra hyppäsi suoraan laukasta varsin itsevarmasti. Ensimmäisillä ylityksillä ori kaipasi tukea ratsastajaltaan, mutta toisella kerralla oli poni jo vauhdissa ja huomiota pitikin kiinnittää kontrolliin. Lopuksi oli herran kanssa pakko ottaa yksi hieman teknisempikin tehtävä, jotta jokin pidäte saatiin kunnolla perille. Siihen olikin oikein hyvä lopettaa Lennin ensikosketus maastoesteisiin!

3. Jannica - Clovercutt Soda Pop

Poppis vaikutti olevan oikein innoissaan esteistä. Jannica sai kuitenkin hyvin kerättyä orin huomion itseensä ja alkuverryttely sujuikin ilman suurempia konflikteja. Hieman piti reipasta ratsua muistutella pidätteistä, mutta pääpiirteittäin ohjaus ja jarrut olivat kuitenkin tallella. Kavaletit Poppis ylitti varsin kokeneesti, eivätkä maastoesteetkään aiheuttaneet ponissa suurta järkytystä. Enemmänkin huomiota sai kiinnittää hallintaan, joka välillä tuntui hukkuvan kovassa vauhdissa kokonaan. Melko toimiva ratkaisu oli yksinkertaisesti lisätä Poppikselle tekemistä linjojenkin välissä, esimerkiksi puomit auttoivat pitämään tahtia tasaisena. Vesieste meinasi koitua ratsukon kohtaloksi ensimmäisellä yrityksellä, mutta eipä Jannica kuitenkaan maahan saakka päätynyt ponin sukeltaessa suoraan päin estettä. Toisella yrityksellä yli mentiinkin sitten kevyesti liioitellulla loikalla. Hyvä mieli hypyistä jäi, kun lopuksi Poppis pääsi hyppäämään itselleen helpompaa risuestettä!

4. Veera - Sefanja von Ark

Nano oli alkutunnista varsin pörheällä tuulella ja se olisikin halunnut kovasti tehdä tuttavuutta muiden hevosten kanssa. Veera joutuikin tekemään paljon töitä saadakseen kookkaan hevosen kuuntelemaan apujaan ja pysymään edes pystyssä. Oli suorastaan huolestuttavaa seurata orin kompurointia, mutta vertymisen jälkeen se kuitenkin loppui kokonaan. Kavaletilla ei herra vielä varsinaisesti syttynyt, mutta jo ensimmäinen pikkuruinen tukki sai hevosessa suuremman vaihteen päälle. Innokasta Nanoa sai melko paljon pidätellä, sillä hevonen itse olisi halunnut hieman ylisuorittaa polvenkorkuisilla esteillä. Mikään estetyyppi ei oria saanut epäröimään ja Nanosta näkyikin kauas, kuinka jonain päivänä se tullaan näkemään kenttäratojen huipulla. Valmennuksessa se sai lähinnä rutiinia hyppäämiseen, sillä yhteistyö parivaljakolla sujui tällä tasolla varsin hyvin!

5. Ireth - Fiktion Kaarnalaiva

Karpo, varsin kokenut konkari kisaradoiltakin, ei ollut millänsäkään saapuessaan maneesiin, jossa vieraat hevoset pyörivät maastoesteiden keskellä. Koko alkuverryttely Karpolla ja Irethillä sujui tasaisen varmasti, sillä ori suoritti kaiken just eikä melkein niinkuin ratsastaja halusi. Ratsukosta näkyi kilometrien päähän yhteistyön takana olevat työtunnit, joten ei liene ihme, ettei siirtymiset tai voltit tuottaneet ongelmia. Kavaletilla Karpo heräsi hieman, mutta varsinaisesti se innostui vasta tukilla. Kaikki esteet olivat hevoselle entuudestaan tuttuja, joten se hyppeli niistä aivan onnessaan ylitse. Hieman piti huomiota kiinnittää kontrolliin, sillä välillä meinasi tahti kiihtyä turhan paljon, mutta mitään suurempia ongelmakohtia ei ratsukon menossa tällä tasolla ollut. Niinpä useiden onnistuneiden hyppyjen jälkeen oli hyvä lähettää ratsukko kotimatkalle!

 

© Peter Vine (lisenssi)

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Ireth
Kotisivut: http://viisikko.karkkimeri.net/

12.01.2017 12:30
Ireth - Fiktion Kaarnalaiva (http://viisikko.karkkimeri.net/kaarnalaiva.php)

Karpolla on aiempaa kokemusta maastoesteiltä, se on tehnyt hienon uran kenttäradoilla. Ratsuna ori on toimiva peli, se hyppää mielellään maastoesteet ja kuuntelee ratsastajaa. Vauhti joskus hiukan kiihtyy, mutta yleisesti ottaen se on kyllä helppo hallita.

Nimi: Veera
Kotisivut: http://www.veerantalli.suntuubi.com/

11.01.2017 10:32
Veera Ruusula - Sefanja von Ark (http://www.veerantalli.suntuubi.com/fi/Sefanja)

Nano on herkkä ratsuori, joka on alkutunnista hieman pörhentelevä ja kompuroi omiin jalkoihinsa. Hyvän alkuverryttelyn ja avuille saatuaan oria on miellytttävä ratsastaa. Nano on hypännyt muutamat helpot kenttäluokat, joten maastoesteet on otille tuttuja.

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

06.01.2017 00:02
Jannica - Clovercutt Soda Pop (http://adinanponitila.webs.com/Poppis.html)

Poppis on kokenut hyppääjä, joka kuitenkin kuumenemisen vuoksi tarpitsee napakan ratsastajan. Maastoesteille toivomme vinkkiä maltillisempaan lähestymiseen sekä vauhdinhillintään esteiden välillä. Poppiksella on myös toisinaan tapana kieltää vesiesteille, mutta niitä on vähän vaikea tietenkin päästä talvella treenaamaan, ellei käytössä ole vesimattoja :)

Nimi: Sonja
Kotisivut: http://www.daelwyn.suntuubi.com/

05.01.2017 21:21
Sonja - Baddeley (http://daelwyn.suntuubi.com/Oriit/Lenni/)

Lenni on todellinen unelma ja huiman taitava kilpaponi. Ainoa ongelma on että orilla voi joskus hirttää kaasu vähän turhan paljon pohjaan ennen esteitä. Maastoesteitä tällä ei ole ennen hypätty, joten lähdemme innoilla kokeilemaan. Maastoillessa on kuitenkin ollut todella varma ratsu, joten ei pitäisi ilmetä mitään järkytyksiä.

Nimi: Casper
Kotisivut: http://www.cupcakedream.suntuubi.com/

04.01.2017 19:03
Casper - Rockbattle Velvet Q (http://cupcakedream.suntuubi.com//?cat=54)

Rokki on vauhtihirmu jonka kanssa täytyy olla tasainen istunta, pehmeä käsi, selkeä ohjaus ja selkeät merkit. Hyppää suurella kaarella ja esteillä täytyy todellakin myödätä. Kuuroutensa vuoksi erittäin herkkä. Vahvuudet nopeus, tasapaino. Heikkoudet rentous, tasaisuus.

Kokemusta kenttä, että maastoestekisoista 60-80cm ja 100cm tasolta.

© RansuVapaasti by AKVintage BackgrounddaFontGoogle FontsNikki

Muistathan, että tämä on virtuaalitalli, eikä mitään tapahdu oikeasti!

©2019 Kilpakeskus Chermia - suntuubi.com