Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Estevalmennus

  • Päivämäärä 15.01.2017
  • Tasoltaan 80cm
  • Osallistujia 5/5
  • Osallistujat ovat samassa ryhmässä ja suorittavat tehtävät valmennuksen pohjan mukaan.
  • Valmentajana Cherry

Ilmoittautumiset alle muodossa:

Ratsastaja - Hevonen (http://hevosenurl)

Kerro tähän lyhyesti ratsukosta ja sen vahvuuksista ja heikkouksista. Ilmoita myös, haluatko lopuksi hypyttää hieman isompaa (lue valmennuksen pohja).

 

Valmennus aloitetaan itsenäisellä verryttelyllä, jossa hevoset halutaan saada liikkumaan suuresti ja rennosti. Hyppääminen aloitetaan kahdeksikolla kolmen kavaletin yli, jossa treenataan erityisesti laukanvaihtoja. Tehtävää voidaan tarvittaessa muokata ratsukon tason mukaan, ja myös apupuomeja voidaan käyttää jumppausmielessä.

Maneesista löytyy kavalettien lisäksi kolme linjaa: oikealta seinustalta 21 metrin pysty-okseri, joka voidaan hypätä molemmista suunnista. Lävistäjältä löytyy kaksoissarja, jota niin ikään voidaan hypätä kummastakin suunnasta. Vasemmalta seinustalta löytyy okseri, josta on 18 metriä kaksoissarjalle. Tehtävää pyritään hyppäämään molemmin päin, mutta mikäli osalle hevosista tehtävä on liian vaikea, sitä hypätään vain kerrotulla tavalla.

Tehtävät hypätään ensin pieninä, noin 60cm korkuisina. Siitä ne nostetaan valmennuksen korkeuteen 80cm saakka, jolloin niitä hypätään muutamalla erilaisella variaatiolla sen mukaan, mistä on eniten hyötyä ratsukoille. Lopuksi sarjojen B-osia voidaan halutessa hieman korottaa, jonka jälkeen itsenäinen loppuverryttely mahdollisimman pyöreällä selällä.

 

Osallistujat ja kommentit:

1. Casper - Rockbattle Velvet Q

Rokki ravasi reippaasti alkuverryttelyjään kuunnellen kuitenkin melko rehellisesti ratsastajansa Casperin apuja. Innoissaan poni hieman nyppi ohjia, mutta liikkui kuitenkin melko kauniisti kaula kaarella. Työskentely aloitettiin kahdeksikolla, jossa Rokki otti hieman liioiteltuja hyppyjä alkuun, mutta rauhoittui kuitenkin toistoista. Laukanvaihdoissa oli takapää kovin kepoinen, mutta Casper oli selkeästi pomppuihin tottunut. Verryttelypystyllä Rokki hyppäsi edelleen hieman liioitellusti, mutta radalla ensimmäisten esteiden jälkeen meno jo tasoittui. Erityisesti vaikeampi linja, jossa pystyltä ratsastetaan sarjalle, tuotti hieman ongelmia. Noin päin sarja jarrutti Rokkia sopivasti, mutta toisin päin poni hieman sinkosi pystylle ja hyvä, että askeleet mahtuivat väliin. Isompana hypätessä eteneminen oli tasaisempaa, vaikkei varsinaisesta rentoutumisesta voidakaan puhua. Lopuksi hypytin ratsukkoa hieman isommalla sarjalla, ja lopuksi B-osa oli 110cm korkeudessa.

2. Sonja - Castaway Charisma

Charlie keskittyi olennaisen lisäksi uusien maisemien ihmettelemiseen, mutta nopeasti ratsastajansa Sonja sai kerättyä orin huomion jälleen itseensä. Hyvin itsevarma oripoika veti kokoajan omaa pientä esitystään, mutta positiivisella tavalla se ei suinkaan pelleillyt vaan loisti taidoillaan. Vielä hieman alkuverryttelyn puolelle mennyt kavalettitehtävä ei ratsukolle aiheuttanut suuria ongelmia, mitä nyt kaarilla piti olla tarkkana ulkopohkeen kanssa laukan ylläpitämisestä. Hyppääminenkin lähti sujumaan varsin näppärästi Charlien ollessa tarkka ja huolellinen hyppääjä. Edelleen eniten piti kiinnittää huomiota tarpeeksi energiseen laukkaan, mutta itse tehtävät eivät olleet ponille teknisesti tai korkeudeltaan liian vaativia. Charlie olikin koko valmennuksen oikea malliesimerkki, ja viimeisenä se hyppäsi noin 90cm korkeuteen nostettua sarjaakin kuin suoraan oppikirjoista.

3. Jannica - Aidan Deirdre

Deirdre kävi aluksi vieraassa paikassa hieman kierroksilla, mutta rauhoittui kuitenkin normaalin työskentelymoodiinsa Jannican tietäessä mitä tehdä. Itsenäisen alkuverryttelyn jälkeen oli aika siirtyä kavalettitehtävän pariin, jota Dei suoritti kuin vanha tekijä. Jannicaa ohjeistin pysymään itse pystyssä ja rauhallisena, sillä näin pienillä pompuilla on aivan turha sählätä ylimääräistä. Verryttelyhypyt otettuamme oli aika siirtyä radan hyppäämisen pariin, jossa tamma olikin oikein elementissään. Se lukitsi itselleen aina kohteen ylittäen sen täydellisyyttä hipoen, eikä antanut välillä hölmöjä ratkaisuja tekevän kuskinsakaan häiritä menoaan. Jannicaa sain muistuttaa useasti rennosta kädestä ja kevyestä istunnasta, mutta ponille tuntui olevan aivan sama mitä ratsastaja selässä teki. Hienosti ratsukko leijaili lopuksi 90cm sarjankin yli ongelmitta, ja varsin tyytyväisenä itseensä Dei pärskähteli vielä loppuraveissakin.

4. Veera - Ukon Wilhelmiina

Miina vaikutti varsin tyytyväiseltä työskentelyyn ratsastajansa Veeran kanssa, vaikka nopeasti kävikin selväksi, ettei tamma niin rehellisesti kuunnellutkaan kuskiaan. Alkuverryttelyn jälkeen työskentely aloitettiin kavalettitehtävällä, jossa suokki puski milloin mihinkin päin ja venyi ja vanui väleissä aivan oman tahtonsa mukaan. Lisäämällä kavalettien väliin apupuomeja saimme hevosta hieman paremmin kuulolle, ja aloitellessamme varsinaista hyppäämistä oli Miina jo alistunut tekemään yhteistyötä. Melko kiemurtelevainen tamma oli koko ajan, mutta esteet se kuitenkin ylitti koko lailla kyselemättä ja lennokkailla hypyillä. Pikkuesteet eivät Miinalle olleet ongelma, mutta viimeisellä sarjalla, joka oli nostettu noin 90cm korkeuteen, se pääsi kiemurtelemaan b-osasta ohi. Lisäsimme mukaan suosiolla apupuomeja ohjaamaan keskelle estettä, ja varsin hienolla hypyllä ratsukko esteen sitten ylittikin.

5. Ireth - Metsälammen Enkelimieli

Varsin iloisella tuulella ollut suokkitamma Elli puhalsi heti alusta ratsastajansa Irethin kanssa samaan hiileen. Alkuverryttelyt sujuivat ongelmitta, mutta jo kavalettitehtävällä alkoi innokkaalla hevosella kierrokset nousta. Kuumuessaan Elli lähti hieman juoksemaan alta, mutta kavaleteilla se saatiin näppärästi keskittymään askeliinsa lisäämällä mukaan ylimääräisiä puomeja. Pikkuhypyt sujuivat kovalla vauhdilla, mutta muuten varsin helposti. Kun rata sitten nostettiin 80cm korkeuteen, alkoivat puomit kolista alas enemmänkin Ellin hypätessä melko matalia hyppyjä kaahottaessaan eteenpäin. Heittelin esteiden eteen ja taakse puomeja auttamaan rytmin säilymisessä, ja se auttoikin ratsukkoa selviämään radasta paljon tasaisemmin. Lopuksi sarjalla kokeilimme hypyttää tammaa 90cm korkeuteen ja muutaman pudotuksen jälkeen hevonen ymmärsikin idean ja hyppäsi b-osana olleen okserin yli puhtaasti.

 

© AGB in AR (lisenssi)

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Ireth
Kotisivut: http://viisikko.karkkimeri.net/

12.01.2017 12:23
Ireth - Metsälammen Enkelimieli (http://viisikko.karkkimeri.net/enkelimieli.php)

Elli on yleensä kiva ratsu, mutta esteillä se saattaa kuumua ja alkaa painaa ohjalle aika kovastikin. Innostuessaan heittäytyy joskus aika huolimattomaksi, jolloin pudotuksia meinaa tulla. Hyppää ratana vain 80cm, mutta voisihan sitä uteliaisuuttaan kokeilla lopuksi vähän isompaakin, jos muuten menee hyvin.

Nimi: Veera
Kotisivut: http://www.veerantalli.suntuubi.com/

11.01.2017 10:26
Veera Ruusula - Ukon Wilhelmiina (http://www.veerantalli.suntuubi.com/fi/Ukon%20Wilhelmiina)

Miina on hyvinä päivinä ratsastaessa kevyt ja rento ratsastettava, huonoina päivinä eteenpäin tuupattavaa mallia joka niskuroi. Hypyt ovat ilmavia ja ponnistusvoima hyvä, huonoina päivinä kiellot yleisiä.
Lopuksi voimme hypätä 90cm.

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

05.01.2017 23:58
Jannica - Aidan Deirdre (http://adinanponitila.webs.com/Deirdre.html)

Deirdre on tasaisen varma hyppääjä, joten valmennukselta toivomme lähinnä vinkkejä tasaiseen suoritukseen myös ratsastajan osalta. Voidaan hypätä lopuksi myös 90cm.

Nimi: Sonja
Kotisivut: http://www.daelwyn.suntuubi.com/

05.01.2017 21:19
Sonja - Castaway Charisma (http://daelwyn.suntuubi.com/Oriit/Charlie/)

Charlie on tasainen ja tarkka, mutta hieman epävarma haastavilla esteillä ja tiukoissa kaarteissa. Lopuksi voidaan hypätä 90 cm.

Nimi: Casper
Kotisivut: http://www.cupcakedream.suntuubi.com/

04.01.2017 18:59
Casper - Rockbattle Velvet Q (http://cupcakedream.suntuubi.com//?cat=54)

Rokki on vauhtihirmu jonka kanssa täytyy olla tasainen istunta, pehmeä käsi, selkeä ohjaus ja selkeät merkit. Hyppää suurella kaarella ja esteillä täytyy todellakin myödätä. Kuuroutensa vuoksi erittäin herkkä. Vahvuudet nopeus, tasapaino. Heikkoudet rentous, tasaisuus.

Voidaan hypyttää isompaa (yksittäisenä hypätty 140cm)

© RansuVapaasti by AKVintage BackgrounddaFontGoogle FontsNikki

Muistathan, että tämä on virtuaalitalli, eikä mitään tapahdu oikeasti!

©2019 Kilpakeskus Chermia - suntuubi.com